Bouw je bedrijf van morgen? Huh? met LEGO®? Je bedoelt die gekleurde blokjes van vroeger? Waar ik toen de wildste bouwwerken mee maakte? Jep. Je las het goed. Die steentjes zijn namelijk echt niet alleen voor kinderen. Wat je namelijk nog meer met LEGO® kunt? Complexe vraagstukken toegankelijk maken, en ervoor zorgen dat alle aanwezige partijen evenveel stagetime krijgen. Meer weten over LEGO® SERIOUS PLAY® en wat het voor jouw organisatie kan doen? Lees mee! 
 

Vind de oplossingen en ideeën voor je uitdagingen met je handen! 
 

Bouw je bedrijf van morgen
LEGO® SERIOUS PLAY® 

Ik wil bouwen!

  • Creëert oplossingen voor je business
  • Creatief denken met je handen
  • Maakt uitdagingen inzichtelijk
  • Verbeterde gesprekken
  • 100% betrokkenheid van je team

Wat is LEGO® SERIOUS PLAY®?

En hoe kan je nou die oplossingen
vinden met die blokjes? 

LEGO® SERIOUS PLAY® helpt deelnemers creatief denken en problemen oplossen. Het is dé methode voor het ontwikkelen van antwoorden op complexe vraagstukken: Hoe ziet onze business er morgen uit? Wat zijn onze doelstellingen dit jaar? Of wat zijn innovatieve oplossingen voor onze uitdagende problemen? Vraag gerust naar de mogelijkheden of jouw vraag geschikt is voor LEGO® SERIOUS PLAY®?

In een dag(deel) laten we de box even voor wat ie is, en vergeten we de lijntjes. We gaan aan de slag met een concrete uitdaging. Als facilitator stel ik vragen die bij jouw onderwerp passen, waarna de deelnemers hun antwoorden individueel visualiseren. Met LEGO® dus. We wisselen uitdaging, bouwen, delen en reflecteren steeds met elkaar af. Met gegarandeerd verrassende resultaten! Meerdaagse sessies zijn uiteraard ook mogelijk. 

Doordat een oplossing gevisualiseerd wordt in een fysiek bouwwerk, krijgen deelnemers de mogelijkheid om een antwoord letterlijk van alle kanten te bekijken. Het werken met je handen zorgt ervoor dat die gekke plastic blokjes ineens een heleboel waarde bevatten. Pas je iets aan? Dan voel je dat binnenin. Jij en je team kunnen hierdoor beslissingen nemen waar iedereen achter staat. Aan de hand van verschillende technieken brengen jullie de oplossing van de uitdaging aan de oppervlakte. Op individueel, groeps- en bedrijfsniveau. 

Iedere deelnemer is 100% betrokken bij het proces, wat zijn of haar communicatiestijl ook is. Ook die ene collega die normaal wat op de achtergrond is, komt aan het woord. En óók diegene die denkt geen ideeën te hebben. 

Hoe ziet een workshop eruit met LEGO® SERIOUS PLAY®?

"" De workshop was buitengewoon goed gehouden, en zeer goed bevallen. Creatief, ontspannen, inzichtelijk en zeer leuk. We denken er al over om dit vaker te doen!"

- Dieter, gemeente Amsterdam

De LEGO® SERIOUS PLAY® methode kan gebruikt worden in verschillende organisaties en teams, maar ook bij individuele vragen. Denk aan: strategieontwikkeling, fusies, teamontwikkeling, productontwikkeling en andere (soms intense) veranderings- en vernieuwingsprocessen. Zelfs wanneer je nog nooit eerder met LEGO® hebt gespeeld - zoals ik voordat ik met LEGO® SERIOUS PLAY® aan de slag ging - is dit dé manier om op een unieke wijze grote hoogtes te bereiken. Even puntsgewijs: 

• Het uitwerken van strategieën: waar gaan we naartoe? 
• Het vinden van je 'why': waarom doen we wat we doen?  
• Het bepalen van de identiteit: waar staan we voor, wat willen we betekenen en wat zijn onze waarden? 
•Het ontwikkelen van een team: wie zijn wij als team, hoe werken we samen en hoe kan dat beter? En daarnaast: waar liggen ieders talenten en ambities?
•Het ontwikkelen van een product of dienst: hoe geef je dit vorm?
•Het bepalen van je businessmodel: hoe ziet die eruit?


Wanneer zet je LEGO® SERIOUS PLAY® in?
 

Klinkt allemaal leuk en aardig, denk je niet? Maar het is ook daadwerkelijk ergens op gebaseerd. De LEGO® SERIOUS PLAY® is een bewezen methodiek ontwikkeld door LEGO® in samenwerking met de IMD Business School in Zwitserland. Recente kennis over systeemdenken, neurowetenschap, strategie en gameontwikkeling zit allemaal verwerkt in deze methodologie. 

Wetenschappelijke onderbouwing

"Ik had echt gewild dat ik een jaar geleden had gedaan, ik heb zoveel uren en gesprekken gevoerd over wat in godsnaam mijn verdienmodellen konden zijn voor het bespreekbaar maken van onbespreekbare. En gister in 1 sessie BAM ligt het zo op tafel!"

- Bowie Redman

Een LEGO® SERIOUS PLAY® sessie is vrij intens. Het gaat vaak om grotere vraagstukken, waarbij meerdere invalshoeken komen kijken. Een workshop kan 1,5 uur duren, maar ook 3 dagen. Mijn voorkeur gaat uit naar een workshop van 1 dag. Op deze manier kun je echt even afstand nemen van je bedrijf en diep in een probleem duiken. Om er vervolgens met nieuw verworven vleugels weer uit te komen. Vraag naar de mogelijkheden. 

LEGO® SERIOUS PLAY® is voor alle soorten groepen geschikt, groot of klein. Om te kunnen garanderen dat iedere deelnemer aan het woord komt, en we ook echt tot de kern kunnen komen, is een groepsgrootte van 3 tot 8 personen ideaal. Het maximaal aantal deelnemers per facilitator is 12 personen. 

Groepsgrootte

LEGO® SERIOUS PLAY®in de praktijk

LEGO® SERIOUS PLAY® is top wanneer: 

• Je een complex(e) vraagstuk, uitdaging of probleem hebt; 
•Er verschillende stakeholder betrokken bij zijn; 
• Er geen eenduidig antwoord op een vraag is; 
• Beslissingen gedragen moeten worden door de hele groep;
Je echt een interactieve workshop zoekt. 

Intensiviteit

Waarom kies je voor LEGO® SERIOUS PLAY® en niet voor een andere methodiek? 

Dit wil ik!

Wat kun je verwachten?

Ik wil met LEGO® SERIOUS PLAY® aan de slag!

Nog even in het kort. Met LEGO® SERIOUS PLAY® realiseer je een grote betrokkenheid van alle deelnemers, los je complexe vraagstukken op, creeër je nieuwe kennis, inzichten en draagvlak en realiseer je succesvollere bijeenkomsten met veel plezier. En dat allemaal vanaf… 

*excl. reiskosten, catering en locatiekosten

Wat kost het?

Dit wil ik!

Vanaf €1095,- EXCL BTW*

"je hebt mijn verwachtingen overtroffen. Goede inhoud, kritische vragen, goed voorbereid, leuke sessie"

"Creatief, goed georganiseerd, inzichtvol en vooral ook heel leuk. Het is een leuke en uniek manier van teambuilding en strategie bepalen. Echt heel tof. 

Verder vind ik dat je het echt heel goed hebt gedaan. Je hebt mijn verwachtingen overtroffen. Goede inhoud, kritische vragen, goed voorbereid, leuke sessie. Ik zou zeker nog een volgende een sessie willen doen!" - Alex Malone

Zij gingen je voor (en dit vonden ze ervan): 

Dit wil ik!

"Super waardevol, ik zou dit zeker aanraden voor iedereen die met dilemma's rondloopt!"

"Wij hebben met Lisa een LEGO® SERIOUS PlAY® sessie gedaan om een organisatorisch vraagstuk op te lossen waar we zelf niet uit kwamen. Ik had van tevoren weinig verwachtingen, 'een beetje met LEGO® spelen', maar aan het einde van de dag lag er opeens een antwoord. Het heeft ons heel veel inzichten gegeven en we hebben een nieuwe basis voor ons bedrijf gelegd. Allemaal aan de hand van LEGO®blokjes. We hebben letterlijk ons bedrijf opnieuw gebouwd. Lisa heeft het top gedaan, heeft veel tijd gestoken in de voorbereiding en heeft tijdens de sessie zelf ons begeleid en de juiste vragen gesteld. Super waardevol, ik zou dit zeker aanraden voor iedereen die met dilemma's rondloopt waar ze onderling niet uit komen. Thanks Lisa!" - Leontine Jacobs

"Haar professionele houding, goede voorbereiding en kritische vragen hebben ervoor gezorgd dat wij de juiste stappen hebben kunnen zetten!"

"Lisa heeft een LEGO® SERIOUS PLAY sessie verzorgd voor mij en mijn team. In eerste instantie wist ik niet wat ik ervan mocht verwachten, maar desondanks heeft Lisa alles overtroffen. Haar professionele houding, goede voorbereiding en kritische vragen hebben ervoor gezorgd dat wij de juiste stappen hebben kunnen zetten. Daarnaast wist ze ons met creatieve input ook nog eens te voorzien van een flinke lading nieuwe ideeën! Dankjewel Lisa! " - Femke Klaassens

Laten we samenwerken dan kun jij de volgende review schrijven!

Overtuigd na het lezen van alle reviews? Laten we dan een afspraak inplannen. Wie weet staat jouw naam hier binnenkort!- Lisa van Asseldonk

PLAN EEN AFSPRAAK

Laten we bellen!

Ik vertel je graag meer over LEGO® SERIOUS PLAY®. In een call van maximaal 30 minuten leren we elkaar beter kennen, bespreken we jouw obstakels en kijken we of deze methodiek voor jou geschikt is.

Heb je nog vragen? 

Ik ben fan van de LEGO Serious Play methode. Dat mag duidelijk zijn. Om te voorkomen dat het een ‘wij van WC-eend’ verhaal wordt, kun je hier wat reviews terugvinden. Sta jij hier straks tussen?