Persoonlijk

De Elvie borstkolf review: Is de innovatieve Elvie borstkolf het geld waard?

08/01/2024

< Ga terug naar blog home

Hoe goed en geweldig borstvoeding ook is, (als werkende mama) heeft het toch ook wel wat kanttekeningen. Als je langer dan 3 uur het huis uit wil zonder je kindje of je moet gaan werken dan komen er toch wel weer wat nieuwe uitdagingen kijken, namelijk kolven. Kolven vond ik persoonlijk echt verschrikkelijk. Tot ik Elvie ontdekte. In deze review lees je mijn eerlijke bevindingen over de dubbele Elvie borstkolf. Ik heb zelf betaald voor mijn Elvie en dit bericht is op geen enkele manier gesponsord door Elvie. Ik deel graag dit geweldige product met borstvoedende mama’s want het maakt je leven echt eenvoudiger!

Geüpdatet 2023: bevallen tweede kindje en Update 2024: nieuwe toevoegingen Elvie

Kolven: leuk is anders!

Na mijn bevalling ben ik direct begonnen met borstvoeding. We hadden wat opstart problemen omdat mijn dochter niet goed kon drinken i.v.m. kaakspanning en tongriem problemen. Ik moest dus ook direct aan de (huur)kolf om mijn productie te verhogen en op gang te houden. En als ik iets verschrikkelijk vond tijdens mijn kraamweek was het wel kolven. Voor de mensen die niet weten hoe dit werkt: je zit bij een stopcontact met een apparaat zo groot als een printer die is verbonden met een slangetje naar een flesje. Dit flesje heeft een borstschelp wat je op je borst plaatst. Zet je het apparaat aan hoor je: mooo-ugh-mooo-ugh. Leuk is anders.

Dus toen we na drie maanden de borstvoeding normaal op gang hadden kon de gehuurde professionele borstkolf het huis uit. Mijn doel was 6 maanden borstvoeding. Maar dat kolven tijdens het werk was nog wel een beetje een dingetje.

Dat moet toch anders kunnen?

Superraar maar ook wel handig. De coole gadgets en innovatieve producten weten mij altijd te vinden. Algoritme is mijn beste vriend! Tijdens het scrollen op Instagram kwam ik uit bij Elvie. Dit merk verkoopt innovatieve en slimmere technologie voor vrouwen. Waaronder een borstkolf die volledig draadloos is, je niet ziet en hoort. Ik hou van hun missie. Hoe ze het zelf zeggen: “het zou niet mogen voorkomen dat vrouwen concessies moeten doen in een wereld waarin zelfrijdende auto’s rondrijden”. Ze hebben als missie het leven van vrouwen te verbeteren door middel van intelligentere technologie! En ik was al een sucker voor een goed merkverhaal. Maar dit is next level. Deze missie kan ik alleen maar bijstaan. Je kan wel geloven. Dit product moest ik hebben!

Medela Freestyle Flex vs. Elvie

Op het moment dat ik mijn huurkolf terugbracht naar de verloskundige. Heb ik alles geprobeerd om een Elvie te bemachtigen. Toen waren ze niet verkrijgbaar in Nederland en het was onmogelijk om ze naar Nederland te krijgen. Trust me, I’ve tried everyting. Dus ik kocht een Medela Freestyle Flex. Ook een van de nieuwere en slimmere kolven op de markt. Ik vond dit een prima kolf. Maar tja.. Je hebt nog steeds slangetjes aan je borst hangen, je moet nog steeds in je bh zitten en je kan er dus echt niet mee zoomen. Dus ik kreeg die Elvie borstkolf niet uit mijn hoofd. Na wat contact met Elvie brachten ze me op de hoogte dat de Elvie borstkolf binnen een paar maanden ook in Nederland werd gelanceerd. Dus na vier maanden met Medela Freestyle Flex te hebben gekolfd was ik enorm blij dat Elvie half oktober eindelijk in Nederland verkrijgbaar was! Ik heb hem ook meteen een dubbele + kleine borstschilden van 21 mm aangeschaft.

Inmiddels ben ik voor een tweede keer mama geworden van ook een zoon. De kolf heeft 1,5 jaar op zolder gelegen en is ook nu weer mijn life saver! Hij werkt nog perfect. Geen problemen met accu of zuigkracht. Ik heb hem even schoon gemaakt. Alles weer uitgekookt en hij is weer ready to rummmble!

Waarom ik hou van mijn Elvie Borstkolf!

Echt dit apparaat is geweldig. In principe doet het wat elke kolf moet doen. Kolven. Maar wat ik heel prettig vind is dat je geen snoeren hebt, dat hij in je BH past (je dus je eigen kleren aan kan houden) en dat hij te bedienen is met een app. Je downloadt de Elvie app op je telefoon, maakt verbinding met je kolf – daarvoor hoef je eigenlijk niet echt iets te doen, echt heel eenvoudig – en vervolgens kun je vanaf je telefoon je borstkolf bedienen. In de app kun je daarnaast je kolfgeschiedenis bijhouden en kun je zien in real time hoeveel melk je aan het kolven bent.

De flesjes die de melk opvangen kunnen tot 150 ml per borst opnemen. Mijn dochter dronk altijd maar 150 ml in totaal. Dus voor mij prima. Mama’s van grote drinkers kunnen wat problemen hiermee ervaren. De kolf stopt automatisch als hij vol zit. Anders gaat hij 45 minuten door voordat hij stop.

De kolf is stiller dan ik van andere kolven ben gewend. Maar hij is niet volledig stil. Wanneer je in een ruimte bent waar het muisstil is zou je hem horen. In een ruimte met achtergrondgeluid – tv, radio, mensen die praten – hoor je niks.

Het allermooiste is. Mensen zien niet dat je aan het kolven bent. Ik heb gezoomed, klanten ontvangen, wezen uiteten en verjaardagen gevierd met die kolf in (wel even een oversized trui aantrekken. Thank god oversided is in de mode). En mensen zien er niks van. Je kan er dus echt bijna alles mee doen. Hoe geweldig is dat in onze toch al drukke werkende moeder bestaan?

Zijn er ook nadelen aan de Elvie Borstkolf?

Oke dit was allemaal heel positief! Heeft dit ding ook nadelen? Ja maar die zijn echt ondergeschikt vind ik. Maar komen ze. De kolf is best prijzig. Hij heeft mij €569,99 gekost. Inmiddels zijn ze €599,- via Bol.com. Ik kon mijn kolf niet meer declareren bij de verzekering omdat ik de Medela al had gedeclareerd (check bij jouw verzekering of je een kolf kan declareren). Maar innovatie kost geld en ik heb het over voor het gemak en geen frustratie. Ik heb door deze borstkolf borstvoeding echt veel langer volgehouden dan ik had verwacht. Ik kon namelijk gewoon mijn werk blijven doen. 

Een ander nadeel vind ik dat ik extra borstschilden moest aanschaffen. Je krijgt er de 24 mm en 28 mm borstschilden bij. Maar voor mij zijn deze veel te groot. Dus moest ik voor €29,99 ook nog extra schilden aanschaffen. Niet zo toegankelijk. 

Ook moet je zorgen dat ze opgeladen zijn of dat je ze oplaad de dag voordat je ze wil gebruiken. Ze laden wel redelijk snel op. Ik denk dat ik er 2-3 uur mee kan kolven. Dit waren voor mij drie momenten op een dag.

Out of the box!

Als je eenmaal je kolf ontvangt is zelfs het openen van de verpakking alsof je een nieuwe Iphone aan het unboxen bent. Het oog wil ook wat: alles is zo mooi! Daarnaast is het heel duidelijk en wijst het vanzelf. Het is wel belangrijk om alle onderdelen goed in elkaar te zetten. Anders verliest hij zuigkracht. Maar dit staat ook allemaal benoemd in het boekje.Dit apparaat zal veel levens veranderen en is echt een out of the box uitvinding ten opzichte van de huidige borstkolven op te markt.

Conclusie!

Voordelen van de Elvie Borstkolf
– Past in een normale voedingsbeha;
– Hij is draadloos en slangloos;
– Hij is best stil. In extreme stilte hoor je hem wel;
– Je kan hem bedienen met App;
– Je kan er bijna alles mee doen. (behalve bukken en sporten);
– Geen gedoe en makkelijk in gebruik;
– Op te laden via micro USB;

Nadelen van de Elvie Borstkolf:
– Hij is duur (zeker de dubbele);
– Als je een enkele koopt heb je ongelijke borsten. Dus minder gemakkelijk om te dragen tijdens bijeenkomsten met mensen;
– Je moet hem goed in elkaar zetten;
– Je ontvangt niet alle maten borstschilden. Wat ik wel minder toegankelijk vind; maar dit hebben ze wel opgelost met deze verkleiners.
– Accu loopt leeg ook al gebruik je hem niet;

Dus is de Elvie borstkolf het geld waard?

Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Maar voor mij is de dubbele Elvie het beste wat ik heb aangeschaft voor de uitzet van mijn baby. De vrijheid en het gemak waarmee je met deze kolf kan kolven betaald zich direct terug. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je baby. Ik heb hierdoor 3 maanden langer borstvoeding gegeven dan ik van plan was. Dat betekent besparen op opvolgmelk. Daarnaast had ik minder stress en kon ik meer dingen tegelijk doen. Waardoor er ook meer tijd voor mezelf over bleef. Win, win, win!

Als je ervoor gaat, zou ik gaan voor de dubbele variant. Dan ben je ook meteen klaar. Ik kan niet in jouw portemonnee kijken. Als de prijs een issue voor je is. Wil ik dit nog even met je delen. Als ik terugkijk op alles wat ik heb gekocht en niet heb gebruik zoals te veel kleren, te duur bedje en een reflux verschoonkussen. Had ik dat geld graag besteed aan deze kolf.

Wil je de kolf ook aanschaffen? Via deze link kom je direct terecht bij de juiste kolf! Ik wordt niet gesponsord om deze review met je te delen. Wil je meer weten of heb je nog vragen over de kolf. Stuur me gerust een berichtje via het contactformulierInstagram of de mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *