(Business) Creativiteit

Hoe vind je de balans tussen zakelijke en creatieve doelstellingen?

22/05/2023

< Ga terug naar blog home

De ik wil zoveel €x omzet aan het einde van dit kwartaal doelstellingen kennen we allemaal. Maar hoe zit het met je creatieve doelstellingen? Heb jij of jouw bedrijf al creatieve doelstellingen vastgelegd die jullie samen willen behalen? Als ondernemer is het namelijk net zo belangrijk om effectief met je business doelstellingen als met je creatieve doelstellingen om te gaan. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om deze creatieve doelstellingen (beter) te integreren in je bedrijfsvoering:

Definieer je creatieve doelstellingen

Net zoals bij je zakelijke doelstellingen is het belangrijk dat je gaat bepalen wat je creatieve doelstellingen zijn. Zakelijke doelstellingen zijn gericht op meetbare resultaten, zoals omzetgroei, winstmaximalisatie of marktaandeel vergroten. Creatieve doelstellingen zijn gericht op het ontwikkelen van nieuwe ideeën, het stimuleren van innovatie of het verbeteren van de klantbeleving.

definieer je creatieve doelstellingen

Prioriteer je creatieve doelstellingen

Stel vast welke doelstellingen het meest relevant en haalbaar zijn op dit moment. Identificeer de belangrijkste uitdagingen en kansen waar je bedrijf voor staat en bepaal welke doelstellingen de hoogste prioriteit hebben. Het is mogelijk om zowel business- als creatieve doelstellingen te hebben die elkaar aanvullen en ondersteunen.

creatieve doelstellingen vastleggen tijdens creatieve brainstorm

Integreer creativiteit in je bedrijfsstrategie

Zorg ervoor dat creatieve doelstellingen een vast onderdeel zijn van je bedrijfsstrategie. Stel creativiteit niet alleen gelijk aan artistieke expressie, maar zie het als een waardevol instrument om innovatie en groei te stimuleren. Moedig medewerkers aan om met nieuwe ideeën te komen en creëer een cultuur waarin creativiteit wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Hoe je dit doet? Lees je in deze blog!

Meet je voortgang

Meten is weten. Zowel jezakelijke doelstellingen als creatieve doelstellingen moeten meetbaar zijn, zodat je de voortgang kunt volgen en de resultaten kunt evalueren. Definieer relevante KPI’s (Key Performance Indicators) om te meten of je op koers ligt om je doelen te bereiken. Houd regelmatig evaluaties en analyseer welke strategieën effectief zijn en waar aanpassingen nodig zijn.

Stel creatieve maar realistische doelen

Zorg ervoor dat je doelstellingen realistisch en haalbaar zijn. Dit geldt zowel voor je zakelijke als je creatieve doelstellingen. Hoewel creativiteit soms de grenzen kan verleggen, is het belangrijk om ook rekening te houden met de haalbaarheid en de middelen die beschikbaar zijn. Juist wanneer er beperkingen zijn, kan je met creativiteit deze beperkingen omzetten tot kansen.

Werk samen

Werk aan het creëren van synergie tussen je zakelijke doelstellingen en je creatieve doelstellingen. Een sterke relatie tussen beide kan leiden tot innovatievere oplossingen en een competitief voordeel voor je bedrijf. Zorg ervoor dat je teams en afdelingen samenwerken en communiceren om ervoor te zorgen dat beide aspecten worden geïntegreerd in je bedrijfsactiviteiten en dat creativiteit blijft stromen.

Dus wat ga jij doen tijdens je volgende strategische meeting? Juist die doelstellingen nog eens onder de loep nemen. Heb je hier hulp bij nodig? Stuur dan gerust een mail of neem contact met me op via het contact formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *