(Business) Creativiteit

Dit is waarom creatief brainstormen je bedrijf laat groeien.

04/02/2022

< Ga terug naar blog home

Er zijn ontzettend veel creatieve denktechnieken die jij kunt toepassen in jouw bedrijf. Maar waarom is dit zo belangrijk? Dat lees je terug in deze blog.

Waarom is het belangrijk?

Het is natuurlijk niet voor niets dat ik bedrijven help met het stimuleren van de creativiteit. Het is namelijk zo dat creativiteit aanzet tot groei, innovatie stimuleert en teams motiveert. Daar is ook waar mijn passie ligt. Het helpen van bedrijven om naar een hoger niveau te groeien! Want wat is een bedrijf dat vastloopt in zijn processen? Juist, dat resulteert direct in een omzetdaling.

Een gezond potje brainstormen doorbreekt denkpatronen, helpt met het oplossen van vraagstukken waar je in je eentje niet aan uitkomt en biedt verbondenheid met je team. Een echte toevoeging aan de agenda voor jou en je teamgenoten!

In je uppie, of toch liever met de hele groep?

Alleen werken lijkt misschien makkelijker. Of in ieder geval, minder ingewikkeld. Alleen is dit niet altijd het geval. Brainstormen in een groep biedt namelijk meerdere én diverse perspectieven waarmee je aan de slag kunt gaan. Vooral wanneer je dit met groep doet met veel diversiteit. Selecteer bijvoorbeeld een groep mensen met verschillende achtergronden, leeftijden en levenservaringen.

Wanneer je gaat brainstormen in een groep, let er dan wel op dat de groep niet te groot wordt. Bewezen is namelijk dat ideeën onder de groepsdruk vergaan en dat is niet bevorderlijk voor je creatieve sessie. Nodig daarom nooit te veel mensen uit wanneer je even met de koppen bij elkaar wilt gaan zitten. Less = more!

Een beetje tegenstrijdig met het verhaal hierboven, maar soms kan in je eentje brainstormen erg efficiënt zijn. Om bijvoorbeeld niet blanco je eigen brainstormsessie in te gaan kun je alvast wat gedachten spuien in je uppie. Schrijf alles op wat er in je opkomt en neem dit mee in de groepssessie.

Wil je graag samen brainstormen?

Ik help jou (en je team) creativiteit inzetten om nieuwe hoogtes te bereiken door verschillende brainstormsessies te organiseren. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op via onderstaande contactgegevens en ik help jou met het uitwerken van dat fantastische ondernemers idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *